۱۳۹۴ آبان ۵, سه‌شنبه

تفسیر کاربردی یعقوب فصل ۱


  تفسیر کاربردی   یعقوب  فصل ۱

ایمان و حکمت (۱: ۱-۸) 
۱ یعقوب خود را با عنوان غلام خدا و عیسی مسیح خداوند معرفی می کند. رهبران کلیسا، صرف نظر از مقام و رتبه شان، خادم و غلام مسیح می باشند (رومیان ۱: ۱ و تفسیر آن را مشاهده کنید).خادم مسیح باید مطیع مسیح باشد. ما نیز به نوبۀ خود باید خویشتن را خادمین مسیح بدانیم و در سر سپردگی کامل به او زندگی کنیم. مهم نیست که در این جهان صاحب چه منصب و مقامی هستیم و یا اینکه چقدر قدرت و شوکت به ما محول شده است، مهم این است که این حقیقت را هرگز از خاطر دور نکنیم که ما غلامان بی منفعت مسیح می باشیم. زیرا که صاحب اصلی مقام و منصب و قدرت و ثروت ما، در حقیقت خدا می باشد. 
ما نه تنها خادمین خدا هستیم، بلکه غلام عیسی مسیح خداوند نیز می باشیم. توجه به این نکته لازم است که یعقوب با استفاده از عنوان کامل " عیسی مسیح خداوند"، خاطر نشان می سازد که عیسی صرفا انسانی عادی نیست. در میان یهودیان، عیسی نامی رایج بود. عیسی به صورت یک انسان عادی در میان قوم یهود زیست و تعلیم داد و معجزات بی شماری از خود به ظهور رسانید. ولی باید دانست که عیسی انسان عادی نبود، به همین جهت است که یعقوب عیسی را با لقب "مسیح" معرفی می کند. کلمۀ مسیح به معنای کسی است که از جانب خدا مسح شده باشد (مزمور۲: ۲؛ اعمال ۴: ۲۶). در زبان عبری مسیح به معنای" مسح شده" می باشد (یوحنا ۴: ۲۵). عیسی از جانب خدا برای نجات جهانیان و آشتی دادن انسانها با خدا، مسح گردیده بود. بخش سوم عنوان رسمی عیسی، "خداوند" است. در زبان یونانی "خداوند" به معنی "خدا" می باشد. در ترجمۀ یونانی عهد عتیق، به جای نام یهوه، از کلمۀ "خداوند" استفاده گردیده است. پس با توجه به این آیه، این حقیقت آشکار می گردد که عیسی مسیح در آن واحد، هم خدا و هم انسان است و به همین علت است که او قادر است در میان انسان و خدا میانجی باشد. 
یعقوب این رساله را به یهودیانی که به عیسی مسیح ایمان آورده بودند نوشته بود. این مسیحیان یهودی تبار، به خاطر آزار و اذیت از جانب رومیان و دیگر یهودیان، مجبور به ترک وطن گردیده بودند و در ممالک اطراف پراکنده شده بودند. 
یعقوب این رساله را به دوازده سبط که پراکنده هستند می نویسد. قوم بنی اسرائیل از دوازده سبط تشکیل شده بود. این دوازده سبط، نوادگان دوازده فرزند اسرائیل (یعقوب نوۀ ابراهیم) بودند. ولی باید به خاطر داشت که یعقوب، این رساله را فقط برای یهودیان ایماندار ننوشته است، بلکه مخاطبین او تمامی افرادی هستند که به عیسی مسیح خداوند ایمان آورده اند. پس چه یهودی یا غیریهودی به سوی مسیح آمده باشد، این رساله حاوی پیام خدا برای اوست.
۲ در اینجا منظور یعقوب از تجربه ها، مشکلات و آزاریست که ما ایمانداران به خاطر عیسی مسیح متحمل می شویم، نه آن مصیبتهایی که به خاطر گناه و یا اشتباه عمدی گریبانگیر ما می شوند. 
یعقوب نمی گوید که آن تجربیات و مشکلات به خودی خود باعث خوشی ما خواهند شد. بلکه او یادآور می گردد که ما موظف هستیم که آن سختیها و تجربیات را کمال خوشی دانیم. چرا ما باید به خاطر آن تجربیات خوش باشیم؟ زیرا به وسطۀ آن تجربه های سخت، بهره های عظیم روحانی را به چنگ خواهیم آورد (آیات ۳-۴ را مشاهده کنید). پیروان ادیان دیگر نیز ممکن است که سختیها و رنجهای بی شماری را متحمل گردند، ولی پیروان مسیح قدرت دارند که آن سختیها را کمال خوشی خود بدانند.
۳ در اینجا یعقوب، سختیها و مشکلات ما را امتحان ایمان می نامد. فایدۀ این سختیها و امتحانها چیست؟ یعقوب می گوید که امتحان ایمان، باعث ایجاد صبر خواهد گردید. خدا اجازه می دهد که فرزندانش دچار بعضی سختیها شوند تا آنکه ایمانشان قوی گردد (اول پطرس ۱: ۶-۷ را مشاهده کنید). در اینجا، صبر به معنی استقامت و پایداری در ایمان می باشد. شخصی که در هنگام سختی صبور می باشد، زبان به شکایت نمی گشاید و مانند اطفال خردسال، از هر چیز گله نمی کند؛ برعکس، شخص صبور با شهامت و دلیری به استقبال خطر و جفا رفته، با اتکا و توکل به خدا بر آنها پیروز می شود، سختیها باعث تقویت و آبدیده شدن ایمان چنین شخصی خواهد شد. ولی او به یاد دارد که این قدرت و قوت روحانی هدیۀ خداوندش عیسی مسیح به وسیلۀ ایمان می باشد. 
صبر، یکی از میوه های روح القدس می باشد ( غلاطیان ۵: ۲۲). ما ایمانداران به اینگونه صبر و استقامت روحانی بسیار نیازمند می باشیم. به بیانی دیگر، نجات ما بستگی به این دارد که تا به آخر صبر کرده، از خود استقامت نشان بدهیم. عیسی مسیح فرمود: " هر که تا به آخر صبر کند. همان نجات یابد" (مرقس ۱۳: ۱۳؛ لوقا ۲۱: ۱۹). 
از سوی دیگر، خدا اجازه می دهد که فرزندانش دچار تجربیات روحانی گردند تا که ما را تربیت نماید. ممکن است که ما در زندگی روحانی خود دچار تنبلی شده ایم و یا ممکن است که به طور موقتی از طریق او خارج شده باشیم و خدا به وسیلۀ تجربیات سخت روحانی ما را دوباره به راه خود باز خواهد آورد. ولی زمانی که این سختیها بر ما وارد می گردد نباید ایمان خود را از کف دهیم (عبرانیان ۱۲: ۵-۶). برعکس بر ماست که در میان تجربیات سخت زندگی با شکر و شادی خداوند را ستایش کنیم چون می دانیم که این آزمایشها باعث تقویت ایمان ما خواهد شد.
۴ صبر و اسقامت به بلوغ روحانی ما منجر خواهد شد. خدا اجازه می دهد که ما در بوتۀ تجربیات روحانی قرار گیریم تا اینکه در آخر کار ما به ایماندارانی کامل و تمام مبدل شویم. یک مسیحی کامل و تمام و بالغ، در میان سختیها و شرایط مشکل صبور است و در مقابل مصائب زندگی استقامت می کند. شخصیت یک ایماندار بالغ هیچ چیز کم نخواهد داشت، زیرا که کامل و تماماست. تمامی میوه های روح القدس در زندگی یک چنین شخصی به ثمر رسیده و او کاملا برای خدمت خدا آماده است. 
میوه یکباره و یکپارچه نمی رسد، بلکه اول آن سمتی که در مقابل تابش مستقیم خورشید قرار دارد می رسد و سپس قسمتهای دیگر میوه آمادۀ چیدن و خوردن می گردند. این امر در مورد ما مسیحیان نیز صادق است.
۵ همۀ مسیحیان دائما در مسیر تکامل و بلوغ روحانی پیش می روند. هر یک از ما دارای کمبودها و نقایصی می باشیم. آنچه که ما بیش از هر چیز محتاجش هستیم، همانا حکمت است. در این آیه وعده ای بسیار عطیم نهفته است: اگر کسی از ما به حکمت محتاج است، کافیست که از خدا سوال نماید و به او داده خواهد شد. خدا حکمت کافی و مورد نیاز ما را به ما عطا خواهد نمود. خدا ما را به خاطر کمبود حکمتمان ملامت نخواهد کرد. او ما را به خاطر جهالتمان مورد باز خواست و توبیخ قرار نخواهد داد. خدا پدر مهربان آسمانی ماست و اگر از او طلب نماییم او به فراوانی به ما حکمت عطا خواهد فرمود. 
حکمت با دانش متفاوت است. ما با تکیه بر نیرو و تلاش خود دانش کسب می کنیم. ما به جهت کسب دانش، به مدرسه و دانشگاه رفته و زیر دست استادان علم می آموزیم. ولی حکمت حقیقی هدیۀ خداست. حکمت از دانش مهم تر است، زیرا که تنها به وسیلۀ حکمت قادر به استفادۀ صحیح از دانشمان خواهیم بود. بدون وجود حکمت، بهرۀ چندانی از دانش خود نخواهیم برد.
۶-۸ به منظور دریافت هر چیز از خدا، باید به ایمان از خدا طلب نماییم. اگر بدون ایمان دعا کنیم، خدا تقاضایمان را اجابت نخواهد نمود. این اصل تنها در مورد کسب حکمت صادق نیست بلکه به تمامی امور زندگی روحانی مربوط می گردد. 
زیرا کسی که شک کند دودل و درتمام کارهای خود ناپایدار است (آیۀ ۸). شخص دودل از یک سو از خدا یک چیز می خواهد و در همان حال از سوی دیگر دلش در پی چیزی دیگر می باشد. او از یک طرف ایمان دارد که خدا دعایش را مستجاب خواهد نمود ولی در همان ساعت دلش مملو از شک است و به خاطر بی ایمانیش قادر به دریافت خواستۀ خود از سوی خدا نمی باشد. ایمان یک چنین شخصی، مانند موج دریا دایم بالا و پائین می رود. خلاصه اینکه او در ذهن خود ناپایدار است.
فقیر و غنی (۱: ۹-۱۱) 
۹ در اینجا مقصود از برادر مسکین بردگان، غلامان، زندانیان و کسانی هستند که به خاطر شرایط و مشکلاتشان، در فقر مالی به سر می برند. از نظر دنیا، یک چنین شخصی "مسکین" و بی چیز می باشد. ولی به واسطۀ ایمان، همین برادر می تواند جایگاهی بسیار والا داشته باشد و به سرافرازی خود فخر بنماید. او فرزند خدا و هم ارث مسیح می باشد (رومیان ۸: ۱۴-۱۷). این دنیا در ستیز و مخالفت با ملکوت خدا می باشد. پس آنانی که از نظر این دنیا مسکین و ضعیف هستند، در ملکوت خدا سرافراز خواهند شد (متی ۵: ۳-۵؛ ۲۳: ۱۱-۱۲؛ مرقس ۱۰: ۴۳-۴۴ را مشاهده کنید).
۱۰-۱۱ از سوی دیگر مقصود یعقوب از دولتمند آن دسته از مسیحیانی است که از نظر اقتصادی در شرایط مرفهی به سر می برند. این برادران نباید از ثروت و دولت خود فخر کرده به خود مغرور شوند زیرا ثروت ایشان فانی می باشد (متی ۶: ۱۹-۲۱). ثروت و دولت این جهان بسیار موقتی می باشد و پژمرده خواهد گردید (آیۀ ۱۱). پس یک مسیحی ثروتمند نباید در پی مال اندوزی باشد، بلکه باید ثروت خود را در راه کمک به فقیران به کار برده از آن به جهت کار خداوند استفاده کند (مرقس ۱۰: ۲۱-۲۳). او نباید ثروت و مال خود را متعلق به خود بداند، زیرا که هر چه داریم از آن خداوند است. پس بهتر است که یک ثروتمند مسیحی خود را فقیر انگارد و از مسکنت خود سرافراز شود (آیۀ ۱۰). زیرا تنها در آن صورت است که او به عوض افتخار کردن به ثروتش، قادر خواهد بود که به خدا فخر نماید (اول تیموتائوس ۶: ۱۷-۱۹). 
دولتمند کیست؟ هر کسی که خانه و یا ملک و اندوخته ای دارد، ثروتمند می باشد. در اینجا منظور یعقوب کسانی نیست که ثروت بی شمار و اندوختۀ کثیری دارند، بلکه تمام مسیحیانی که دارای ثروتی، هر چند اندک می باشند. این افراد ممکن است که خود را" دولتمند" نشمارند، ولی در مقایسه با فقیران، اینها بسیار دولتمند می باشند. 
ثروت و پول دنیا از بین می رود ولی کلام خدا تا به ابد باقی خواهد ماند. کسی که به جای تکیه بر خداوند به پول و ثروت خود تکیه می کند، به همراه مال خود تباه خواهد گردید. او مانند گُل علف درگذر است (اشعیا ۴۰: ۶-۸؛ اول پطرس ۱: ۲۳-۲۵ را مشاهده کنید). هیچ کس نمی تواند که در آن واحد هم به خدا و هم به ثروت خود تکیه نماید (متی ۶: ۲۴ را مشاهده کنید).
وسوسه ها و تجربه ها (۱: ۱۲-۱۸) 
۱۲ ایمانداری که متحمل تجربه و سختی گردد، تاج حیات را به دست خواهد آورد."تاج حیات"، تاج افتخار و پیروزی در جنگ بر علیه گناه، و تاج پیروزی در میدان زندگی می باشد (اول قرنتیان ۹: ۲۵؛ دوم تیموتائوس ۴: ۷-۸). ولی معنای اصلی" تاج حیات"، هدیۀ زندگی جاویدان است که به وسیلۀ ایمان به عیسی مسیح به کف خواهیم آورد. عیسی مسیح فرمود: «هر که تا به آخر صبر کند، همان نجات یابد» (مرقس ۱۳: ۱۳). اینک برای مدت کوتاهی صلیب سختی و تجربیات را حمل می کنیم، ولی پاداش ما در نهایت" تاج حیات" خواهد بود. 
خداوند تاج حیات را به محبان خود وعده فرموده است. محبان خدا، آنانی هستند که به او ایمان آورده اند و احکام او را اطاعت می نمایند. زیرا که ایمان و اطاعت و محبت تفکیک ناپذیر می باشند. 
لازم است که کمی در مورد کلمۀ تجربه تعمق نماییم. ما ایمانداران در طی زندگی خود از مراحل مشکل و خطرناکی عبور خواهیم کرد. خداوند اجازه می دهد که فرزندانش از این مسیرهای پر پیچ و خم عبورکنند تا ایمانشان قوی گردیده از امتحان سر بلند بیرون آیند (آیۀ ۲). ولی باید به خاطر داشت که در زمان تجربه، امکان لغزش خوردن و افتادن به دام وسوسه و گناه، بسیار قوی می باشد. به عنوان مثال اگر به خاطر ایمانمان در سختی و تجربه قرار گرفتیم، قطعا وسوسه انکار ایمان و ترک مسیحیت به سراغمان خواهد آمد. و یا اگر به خاطر فیض و بخشش خدا، ثروتی به چنگ آوردیم، ممکن است وسوسۀ پول پرستی و خودخواهی به سراغ ما آمده از کمک مالی به برادران نیازمند خود غافل شویم و به عوض اتکا به نیروی خدا، ایمان خود را بر پایۀ قدرت و ثروت خود بنا کنیم. یا اینکه امکان دارد که پس از ازدواج، در مورد شخص دیگری دچار وسوسه گردیم. در این حالت است که ایمان ما به آزمایش گذاشته خواهد شد. در این صورت اگر تسلیم این وسوسه ها شویم، مرتکب گناه خواهیم گردید و در نتیجه تاج حیات را به دست نخواهیم آورد. 
در مثالهای بالا، به مواردی از تجربیات روحانی اشاره کردیم. اگر در مقابل وسوسه ها ایستادگی نکنیم و با صبر در برابر آنها مقاومت نشان ندهیم، به دام گناه خواهیم افتاد. تجربه و وسوسه، به خودی خود گناه نمی باشند. ولی اگر در حین وسوسه، مطیع تمایلات و شهوات دل خود شویم، قطعا در گناه خواهیم افتاد (آیۀ ۱۴). گناه در انسانیت گناه آلود زندگی می کند. وسوسه و تجربه ما را به ارتکاب گناه وادار نمی کنند، بلکه این انسانیت گناهکار است که ما را به گناه می کشاند.
۱۳-۱۴ در این آیات، یعقوب معنایی دیگر از کلمۀ تجربه به دست می دهد. کلمۀ "تجربه" در این آیات دارای معنایی متفاوت از آیات ۲ و ۱۲ می باشد. مقصود او در این آیات، وسوسه هایی است که یک ایماندار را به گناه ترغیب می نماید. هر چند خدا برای رشد روحانی ما از تجربه ها استفاده می کند، ولی او هرگز ما را وسوسه نمی کند. وسوسه گناه هرگز از سوی خدا صادر نمی شود بلکه منشا اینگونه وسوسه ها طبیعت گناه آلود خود ما می باشد. 
بعضی اوقات مسیحیان در دام وسوسه افتاده فریب می خورند و مرتکب گناه می شوند. اینها ممکن است خدا را مورد ملامت قرار دهند و بگویند: " خدا مرا وسوسه کرد و به این دلیل بود که من گناه کردم". ولی ما هرگز نباید این افکار را به مغز خود راه دهیم زیرا خدا هرگز ما را به گناه ترغیب نمی کند. 
پس در هنگام مطالعۀ این آیات باید در نظر داشته باشیم که یعقوب دربارۀ دو نوع تجربه سخن می گوید. نخست، در آیات ۲-۳ و ۱۲ پیرامون سختیها و جفاهایی که به خاطر ایمان به مسیح متحمل می گردیم گفتگو می کند؛ سپس در آیات ۱۳-۱۴، به شرح تجربه هایی می پردازد که از سوی خدا نبوده، بلکه زائیدۀ طبیعت نافرمان بردار و گناه آلود ما می باشند. آن تجربه ها باعث می شوند که ما به سوی گناه و شرارت کشیده شویم. خدا از تجربیات و سختیها برای تربیت و رشد ما استفاده می کند ولی او هرگز ما را دچار وسوسه و گناه نمی سازد. زیرا خدا هرگز از بدیها تجربه نمی شود و او هیچ کس را تجربه نمی کند (آیۀ ۱۳). پس ما باید تجربیات و سختیهای خارج از خود را تحمل نماییم و با تجربیات و وسوسه های درون خود مبارزه و ستیز کرده، بر آنها غلبه نماییم.
۱۵ همۀ مسیحیان گهگاه با تجربیات و وسوسه ها و تمایلات شرارت آمیز روبرو می گردند (دوم قرنتیان ۱۰: ۵ و تفسیر آن را مشاهده کنید). اگر بلافاصله آن افکار و تمایلات را از خود دور سازیم، در گناه نخواهیم افتاد. ولی اگر اجازه بدهیم که آن افکار و تمایلات و وسوسه ها در فکر و قلب ما جا بگیرند، به تدریج گناه در ما رشد کرده، ریشه می گیرد و پس از مدت کوتاهی لغزش و ارتکاب به گناه را به همراه خواهد آورد. پس شهوت آبستن شده، گناه را می زاید. حتی اگر این شهوات و تمایلات و افکار ناپاک در زندگی ما عملی نشوند، صرف نگاه داشتن آن افکار در دل خودمان گناه محسوب می شود. نتیجۀ نهایی گناه، موت است. گناه، قربانیان خود را به موت روحانی رهنمون می گردد (رومیان ۶: ۲۳؛ غلاطیان۶: ۷-۸ را مشاهده کنید).
۱۶-۱۷ ای برادران عزیز من، گمراه مشوید. خدا هرگز کسی را به گناه هدایت نمی کند. بلکه او همیشه ما را به سوی نیکویی ترغیب می نماید. همۀ اعمال و خواسته های خدا به جهت نیکویی و خیریت ماست (رومیان۸: ۲۸). هر بخشندگی نیکو و هر بخشش کامل از سوی خدا به ما داده می شود. 
در اینجا یعقوب، خدا را پدر نورها معرفی می کند. منظور این است که خدا خالق ماه و خورشید و ستارگان است. ولی فرق خدا با ماه و خورشید در این است که نزد او هیچ تبدیل و سایۀ گردش نیست. در ذات خدا هیچ ظلمتی وجود ندارد (یوحنا ۸: ۱۲؛ اول یوحنا ۱: ۵).
۱۸ او محض ارادۀ خود ما را بوسیلۀ کلمۀ حق تولید نمود. او اراده نمود که ما را به فرزندی خود قبول کرده، به خانوادۀ خود وارد نمود (افسسیان ۱: ۴-۵ را مشاهده کنید). هر شخص مسیحی، یعنی هر کسی که به عیسی مسیح ایمان بیاورد، در خانوادۀ خدا متولد خواهد شد (یوحنا ۱: ۱۲؛ ۳: ۳). به بیانی دیگر، پس از ایمان به عیسی مسیح خلقتی تازه خواهیم شد (دوم قرنتیان ۵: ۱۷).
خدا ما را بوسیلۀ کلمۀ حق تولید کرد. در اینجا ممکن است که مقصود از کلمۀ حق، عیسی مسیح باشد (یوحنا ۱: ۱-۳). همچنین امکان دارد که منظور یعقوب از کلمۀ حق، پیام بشارت انجیل باشد (اول پطرس ۱: ۲۳). هر دو این معانی صحیح می باشند. 
چرا خدا ما را به فرزندی خود قبول کرد و به خانوادۀ خود پذیرفت؟ او این کار را کرد تا که ما چون نوبر مخلوقات او باشیم.عیسی مسیح خود نخست زاده و نوبر ایمانداران است (اول قرنتیان ۱۵: ۲۰-۲۳). به همین ترتیب، همۀ ایمانداران نوبر مخلوقات خدا هستند. بر اساس شریعت عهد عتیق، یهودیان موظف بودند که هر سال نوبر محصولات خود را به خداوند تقدیم دارند (اعداد ۱۸: ۱۲). نوبر بهترین بخش محصولات می باشد. پس ما مسیحیان باید زندگی خود را کاملا پاک و خالی از گناه نگاه داریم و بهترین و پاک ترین هدیۀ ممکنه یعنی تمامیت هستی و زندگی خود را به خدا تقدیم کنیم.
شنیدن و عمل کردن (۱: ۱۹-۲۷) 
۱۹ ما باید همیشه آماده شنیدن صدای خدا، پذیرفتن کلام او، و گوش دادن به نصیحتهای برادران و خواهران روحانی خود باشیم. شخصی که دائما سخن می گوید و کمتر حاضر به شنیدن صحبتهای دیگران است، فردی مغرور و تعلیم ناپذیر می باشد. او اهمیتی به صحبتهای دیگران نمی دهد. 
ما باید در گفتن آهسته باشیم. یعنی اینکه پیش از باز نمودن دهان خویش، فکر کنیم و از خدا حکمت طلب نماییم. پیش از آنکه سخنی از دهان ما خارج شود، باید از خود بپرسیم: "آیا سخنانی که از دهان من خارج می شوند حقیقت دارند؟ آیا در روح محبت گفته می شوند؟ اگر پاسخ به این سوالات مثبت بود، سپس دهان خود را به سخن باز کنیم و اگر پاسخ ما به آن سوالات منفی است، بهتر است سکوت کنیم. 
ما نه تنها باید در سخن گفتن آهسته باشیم بلکه لازم است که در خشم سُست باشیم. خشمگین شدن به خودی خود گناه محسوب نمی شود (افسسیان ۴: ۲۶). به عنوان مثال، خوبست که در برابر بدیها و بی عدالتیها عصبانی شد (مرقس ۱۱: ۱۵-۱۷ را مشاهده کنید). ولی عصبانیت غیر قابل کنترل و منفجر شدن، گناه است. ما نبایستی به آسانی خشمگین و عصبانی شویم. پیش از آنکه به خشم مهلت دهیم، لازم است از خود سوال کنیم که آیا از امری شریر و شیطانی عصبانی هستیم و یا اینکه خشم ما ریشۀ انسانی دارد؟ آیا عصبانیت ما به این خاطر است که غرور ما جریحه دار شده است؟ عصبانیت ما باید هم جهت با خشم و غضب خداوند باشد. ما باید از چیزی ناراحت بشویم که خدا را به خشم می آورد. در این راستا باید به یاد داشته باشیم که انتقام از آن خداوند است. لازم است که نسبت به گناه خشم بگیریم، ولی هرگز نباید خشم خود را به سوی فرد گناهکار متوجه کنیم.
۲۰ خشم انسانی هرگز عدالت به همراه ندارد. زیرا که انسانها نسبت به یکدیگر عصبانی می شوند. ریشۀ خشم انسانی، خود خواهی و غرور است. هر زمان که حس کنیم که امنیتمان دچار خطر شده است، زمانی که ارزش و آبروی ما در معرض صدمه قرارگیرد، زمانی که غرور ما جریحه دار شود، عصبانی می شویم. به همین دلیل است که می گوید، خشم انسان عدالت خدا به عمل نمی آورد.
۲۱ پس هر نجاست و افزونی شر را دور کنید. در اینجا یعقوب با پولس و پطرس همصدا می شود (افسسیان ۴: ۲۲، ۳۱؛ ۵: ۳؛ اول پطرس ۲: ۱ و تفسیر آن را مشاهده کنید). 
کلام خدا در دلهای ما کاشته شده است (اول پطرس ۱: ۲۳ را مشاهده کنید). لازم است که به آن کلام ایمان آورده، آن را بیاموزیم و نهال کلام را در خود بپرورانیم. زیرا که اگر کلام خدا در ما رشد کرده، ریشه کند، آن کلام حق ما را نجات خواهد داد. حال آنکه اگر به نهال کلامی که در ما کاشته شده است بی توجهی نماییم، ممکن است که آن کلام در ما پژمرده شده، جان دهد و متعاقبا ما نیز از نظر روحانی هلاک خواهیم شد (مرقس ۴: ۱۴-۲۰ را مشاهده کنید).
۲۲ در آیۀ ۱۹ خواندیم که یعقوب نوشت: در شنیدن تند و در گفتن آهسته و در خشم سُست باشید. ولی شنیدن کلام خدا کافی نیست، بلکه باید آنچه را می شنویم به عمل آوریم. ما به واسطۀ شنیدن کلام خدا نجات پیدا نکرده ایم، بلکه با ایمان آوردن به انجیل خدا و اطاعت از احکام اوست که نجات خواهیم یافت (یعقوب ۲: ۱۴-۱۷). 
بسیاری از افراد کلام خدا را می شنوند و هر چند آن کلام برایشان شیرین و دلچسب است، ولی حاضر به اطاعت از آن نمی باشند. زیرا اگر کلام خدا را بخوانیم و آن را اطاعت ننماییم، در روز داوری به وسیلۀ همان کلام مورد مواخذه قرار خواهیم گرفت. کسانی که کلام خدا را شنیده، ولی از آن اطاعت نمی کنند خود را فریب می دهند.

۱۳۹۴ آبان ۲, شنبه

کلام راستین خداوند برای امروز:


.
کلام راستین خداوند برای امروز:
زیرا اگر مرتكب كار خلافی شدید و تنبیه آن را تحمّل كردید، چه افتخاری برای شماست؟ امّا اگر شما كارهای نیک انجام دهید و در عوض بدی دیده و آن را تحمّل كنید، در آن صورت است كه خدا را خشنود ساخته‌اید. مگر خدا شما را برای همین برنگزیده است؟ خود مسیح با رنجهایی كه به‌خاطر شما كشید، برای شما نمونه شد تا به همان راهی كه او رفت، شما نیز بروید. شما می‌دانید كه او هیچ گناهی نكرد و هرگز دروغی از دهان او شنیده نشد. وقتی به او دشنام می‌دادند، با دشنام پاسخ نداد.وقتی عذاب می‌کشید، تهدید نمی‌کرد بلكه خود را به دست آن كسی سپرد كه همیشه با عدالت و انصاف داوری می‌کند. مسیح شخصاً بار گناهان ما را بر دوش گرفته و آنها را بر صلیب برد تا ما هم نسبت به گناه بمیریم و برای نیكی مطلق زیست كنیم، زیرا به سبب زخمهای اوست كه شما شفا یافته‌اید. شما مثل گوسفندانی بودید كه راه خود را گُم کرده‌اند، امّا اكنون نزد شبان و نگهبان جانهای خود برگشته‌اید.
اول پطرس ۲۰:۲-۲۵
کلام راستین خداوند برای امروز:
مترس زیرا من با تو هستم و مشوش مشو زیرا من خدای تو هستم! تو را تقویت خواهم نمود و البته تو را معاونت خواهم داد و تو را به دست راست عدالت خود دستگیری خواهم کرد. اینک همه آنانی که بر تو خشم دارند، خجل و رسوا خواهند شد و آنانی که با تو معاوضه ناچیز شده، هلاک خواهند گردید. آنانی را که با تو مجادله نمایند جستجوکرده، نخواهی یافت و آنانی که با تو جنگ کنند نیست و نابود خواهند شد. زیرا من که یهوه خدای تو هستم دست راست تو را گرفته، به تو می گویم:«مترس زیرا من تو را نصرت خواهم داد.»
کتاب اشعیای نبی

۱۳۹۴ مهر ۱۳, دوشنبه

در اتحاد با مسیح عیسی



   یوحنا باب سه آیه بیست و یک
   اما شخص نیکوکار به سوی نور می آید تا روشن شود که اعمالش در اتحاد با خدا انجام شده است .»
   یوحنا باب شانزده آیه سی و سه
   این چیزها را به شما گفتم تا در اتحاد با من آرامش داشته باشید. در جهان رنج و زحمت خواهید داشت. ولی شجاع باشید، من بر دنیا چیره شده ام.»
   رومیان باب شش آیه سه
   آیا نمی دانید که وقتی ما در اتحاد با مسیح عیسی تعمید یافتیم در اتحاد با مرگ او تعمید یافتیم؟
   رومیان باب شش آیه یازده
   همین طور شما نیز باید خود را نسبت بگناه مرده ، اما نسبت بخدا در اتحاد با مسیح عیسی زنده بدانید.
   رومیان باب هشت آیه یک
   پس دیگر برای کسانیکه در اتحاد با مسیح عیس بسر می برند هیچ محکومیتی وجود ندارد ،
   رومیان باب هشت آیه دو
   زیرا فرمان حیاتبخش روح القدس که در اتحاد با مسیح عیسی یافت می شود مرا از فرمان گناه و مرگ آزاد کرده است
   رومیان باب دوازده آیه پنج
   ما نیز اگر چه بسیاریم ، در اتحاد با مسیح همۀ ما یک بدن را تشکیل می دهیم و فردأفرد در نسبت بهم اعضای یکدیگریم.
   رومیان باب چهارده آیه چهارده
   من می دانم و مخصوصأ در اثر اتحاد با عیسی خداوند یقین دارم که هیچ چیز به خودی خود ناپاک نیست اما برای کسی که آنرا ناپاک می داند ناپاک است
   رومیان باب پانزده آیه هفده
   پس می توانم از کارهائی که برای خدا در اتحاد با مسیح عیسی انجام داده ام افتخار نمایم ،
   رومیان باب شانزده آیه دو
   تا او را در اتحاد با خداوند و آنطور که شایسته مقدسین است بپذیرید و در تمام مسائلی که احتیاج بکمک شما دارد به او کمک کنید زیرا او از بسیاری ، منجمله خود من ، حمایت نموده است .
   قرنتیان اول باب یک آیه دو
   به کلیسای خدا که در شهر قرنتس است یعنی به همه آنانی که در اتحاد با مسیح عیسی مقدس خوانده شده اند و بمقام مقدس دعوت شده اند و بهمه کسانی که در همه جا نام عیسی مسیح را که خداوند آنان و خداوند ما است بزبان می آورند.
   قرنتیان اول باب یک آیه پنج
   زیرا در اتحاد با مسیح از هر لحاظ از جمله در کمال سخنوری ومعلومات غنی شده اید.
   قرنتیان اول باب چهار آیه پانزدهم
   زیرا اگر چه شما هزاران معلم در مسیح داشته باشید ، ولی بیشتر از یک پدر نخواهید داشت و من با دادن بشارت انجیل مسبباتحاد شما با مسیح شده و به این وسیله پدر شما گشته ام .
   قرنتیان اول باب هفت آیه بیست و دو
   زیرا غلامیکه به اتحاد با خداوند دعوت شده باشد آزاد شدۀ خداوند است ،همچنین شخص آزادیکه دعوت خداوند را پذیرفته است غلام مسیح میباشد.
   قرنتیان اول باب یازده آیه یازده
   به هر حال در اتحاد ما با خداوند زن از مرد یا مرد از زن بی نیاز نیست
   قرنتیان اول باب پانزده آیه سی و یک
   ای برادران ، چون به اتحاد شما با خداوند ، عیسی مسیح افتخار می کنم سوگند می خورم که هر روز با مرگ روبرو میشوم .
   قرنتیان دوم باب یک آیه بیست و یک
   خدا ، ما و شما را در اتحاد با مسیح استوار نموده و مأموریت مقدسی به ما داده است.
   قرنتیان دوم باب دو آیه چهارده
   اما خدائی که ما را بوسیله اتحاد با مسیح در صف پیروزمندان قرار داده و هدایتمان می کند شکر می گوئیم .مثل عطر خوش بوی در همه جا پخش می شویم تا بوی خوش معرفت الهی را به همه برسانیم ،
   قرنتیان دوم باب پنج آیه بیست و یک
   مسیح کاملا بی گناه بود ، ولی خدا بخاطر ما او را بی گناه نشناخت تا ما بوسیله اتحاد با او مانند خود خدا کاملا نیک شویم.
   قرنتیان دوم باب دوازده آیه نوزده
   شاید گمان می کنید که ما در طول این مدت می کوشیم پیش شما از خود دفاع کنیم ! خیر ، ما در حضور خدا و در اتحاد با مسیح سخن می گوئیم . آری ای دوستان عزیز ، هر چه می کنیم برای بنای شماست.
   غلاطیان باب سه آیه بیست و شش
   زیرا ایمان باعث شد که همۀ شما در اتحاد با مسیح عیسی فرزندان خدا باشید.
   غلاطیان باب سه آیه بیست و هفت
   شما که در اتحاد با مسیح تعمید گرفتید همفکر او شده اید.
   غلاطیان باب سه آیه بیست و هشت
   پس دیگر هیچ تفاوتی میان یهودی و غیر یهودی ، برده و آزاد ، مرد و زن وجود ندارد ، زیرا همۀ شما در اتحاد با مسیح عیسی یک هستید
   غلاطیان باب پنج آیه ده
   من در اتحاد با خداوند اطمینان دارم که شما عقیدۀ دیگری نخواهید داشت و آنکه مزاحم شماست هر که باشد ، به کیفر اعمال خود خواهد رسید.
   افسسیان باب یک آیه یک
   از طرف پولس که به ارادۀ خدا رسول مسیح عیسی است به مقدسین در شهر افسس که در اتحاد خود با مسیح عیسی وفادارند.
   افسسیان باب یک آیه سه
   خدا و پدر خداوند ماعیسی مسیح را سپاس گوئیم ، زیرا او ما را در اتحاد با مسیح از همۀ برکات روحانی در قلمرو آسمانی به هره مند ساخته است
   افسسیان باب یک آیه هفت
   از راه اتحاد با مسیح و بوسیلۀ خون او است که ما رهائی یافتیم و گناهان ما بخشیده شد و چقدر بی حد و حصر است فیضی که خدا
   افسسیان باب دو آیه سیزده
   اما اکنون شما که دور بودید بوسیله اتحاد با مسیح عیسی و ریختن خون او نزدیک شده اید ،
   افسسیان باب دو آیه بیست و یک
   در اتحاد با اوست که تمام عمارت بهم متصل می گردد و رفته رفته در خداوند بصورت یک معبد مقدس در می آید.
   افسسیان باب دو آیه بیست و دو
   شما نیز در اتحاد با او و همراه دیگران بصورت مکانی بنا خواهید شد که خدا بوسیله روح خود در آن زندگی می کند.
   افسسیان باب سه آیه دوازده
   بوسیله اتحاد خود با او و همچنین از راه ایمان ، ما می توانیم با اطمینان کامل به حضور خدا بیائیم.
   افسسیان باب چهار آیه بیست و یک
   البته اگر واقعأ از مسیح با خبر شده اید و در اتحاد با او حقیقت را آن چنانکه در عیسی یافت میشود آموخته اید،
   افسسیان باب پنج آیه هشت
   شما زمانی در تاریکی بودید اما اکنون با اتحاد خود با خداوند ، در نور هستید. پس مانند فرزندان نور زندگی کنید ،
   فیلیپیان باب دو آیه یک
   آیا در اتحاد با مسیح دلگرم هستید ؟ آیا محبت ، محرک اصلی زندگی شماست ؟ آیا با روح القدس مصاحبت دارید ؟ و آیا احساس مهر و شفقت در بین شما وجود دارد ؟
   فیلیپیان باب سه آیه یک
   دیگراین که ای برادران من ، در اتحاد خود با خداوند شادمان باشید . از نوشتن و تکرار آنچه قبلا نوشته بودم خسته نمی شوم ، زیرا می دانم که این برای امنیت و سلامتی شما است.
   فیلیپیان باب چهار آیه یک
   بنابراین ای برادران عزیر ، مشتاق دیدار شما هستم . شما مایۀ شادی و افتخار من هستید. ای عزیران ، همچنان در اتحاد خود با خداوند استوار باشید.
   کولسیان باب یک آیه بیست
   و بوسیله مسیح جدائی بین خدا و تمام موجودات به اتحاد تبدیل شده و بوسیله ریختن خون مسیح بر روی صلیب صلح و دوستی بین خدا و هر آنچه در آسمان و زمین است بر قرار گردید.
   کولسیان باب دو آیه شش
   پس همانطوری که روزی مسیح عیسی را به عنوان خداوند خود پذیرفتید اکنون همیشه در اتحاد با او زندگی کنید.
   کولسیان باب دو آیه ده
   و شما نیز بوسیلۀ اتحاد با او که مافوق همۀ قدرتها و ریاست هاست کامل شده اید.
   کولسیان باب دو آیه یازده
   شما نیز در اتحاد با او ختنه شده اید ـ ختنه ای که به دست انسان صورت نگرفته است بلکه بوسیلۀ ختنۀ مسیح که قطع طبیعت نفسانی است به عمل می آید
   تسالونیکیان اول باب دو آیه چهارده
   ای برادران ، شما درست به همان راهی می روید که کلیساها ی یهودیه در اتحاد با مسیح عیسی خداوند رفته اند ، زیرا شما از هموطنان خود همان زحماتی را دیده اید که آنان از یهودیان دیدند
   تیموتائوس اول باب یک آیه چهارده
   و خداوند فیض سرشار خود را بر من جاری ساخت و آن ایمان و محبتی را به من عطا نمود که در اتحاد با مسیح نصیب ما می گردد.
   تیموتائوس دوم باب سه آیه دوازده
   آری ، همهً کسانی که مایلند در اتحاد با مسیح عیسی زندگانی خداپسندانه ای داشته باشند رنج و آزار خواهند دید ،
   فیلیمون باب یک آیه شش
   و دعای من این است که اتحاد ما با هم در ایمان باعث شود که دانش ما به همهً برکاتی که در مسیح داریم افزوده شود.
   فیلیمون باب یک آیه هشت
   بنابراین اگر چه من در اتحاد خود با مسیح حق دارم که جسارت کرده دستور بدهم که وظایف خود را انجام دهی ،
   یوحنا اول باب یک آیه هفت
   اما ، اگر در نور بسر می بریم ــ همانطور که خدا در نور است ــ در آن صورت با یکدیگر اتحاد داریم و خون عیسی ، پسر او ، ما را از همهً گناهانمان پاک می سازد.
   یوحنا اول باب سه آیه شش
   بنابراین محال است کسی که در اتحاد با مسیح زندگی می کند در گناه بسر ببرد ! اما ، هر که در گناه زندگی می کند او را هرگز ندیده و نشناخته است.
   مکاشفه باب یک آیه نه
   من یوحنا ، برادر شما ، که در اتحاد با عیسی در رنج و در پادشاهی و در بردباری شریک شما هستم به خاطر موعظه کلام خدا و شهادت به عیسی در جزیره ای بنام پاتموس مقیم بودم.